Børve Borchsenius

industri—arkitektur

Fra våre kontorer i Porsgrunn, midt i hjertet av norsk og europeisk prosessindustri, leverer Børve Borchsenius verdiskapende industriarkitektur. I dag, som for 10, 50 og mer enn 100 år siden.

Siste prosjekter

Seidr

Brevik CCS - Vedlikeholdssenter Norcem

Foto: Backe

PEC - Polymer Exploration Center

Børve Borchsenius tilbyr tverrfaglig prosjekterings- og prosessledelse. Vi er din strategiske partner gjennom de ulike utviklingsfasene – fra første møte og første kreative strek frem til implementering av prosjektet. Vår erfaring er din trygghet for både gjennomføringskvalitet og sluttresultat.

Snakk med oss om
ditt prosjekt

Litt om hva vi gjør og hvordan vi tenker

Som et av få norske arkitektkontorer har Børve Borchsenius betydelig kompetanse innenfor industriarkitektur. Vårt tjenestetilbud dekker blant annet reguleringsplaner, prosjektering, design av lokaler som understøtter arbeidsprosessene, forsyningskjedeaktiviteter, logistikkplaner og kvalitetsplaner.

Industriarkitektur er komplekst. Vi har kontroll på hele prosessen – fra a til å – inkludert bistand til alle avklaringer, offentlige godkjennelser og så videre.

Kort sagt ...
  • Handlekraftig prosesspartner
  • Stor gjennomføringsevne
  • Solide, lojale og pålitelige
  • Bidrar til attraktive arbeidsplasser
Foto: Vegard Giskehaug
Ta kontakt med oss så sender vi deg en presentasjon om vår prosess.
Herøya Industripark
«Industribygningene som ikke blir gitt så mye oppmerksomhet, men som betyr mer enn det meste, er arkitektur som skal tjene og betjene mer enn å bli sett og beundret. Børve Borchsenius er pragmatismens kunstnere og det industrielle Grenlands arkitekter. Herøya er åsted for flere av deres markante bidrag.»
– Erling Dokk Holm, førsteamanuensis NMBU. Sitat fra boken “Lange linjer , åpne sinn”.
Fra 1889 ...
1889
2024

«... vi har mot til å utfordre og komme opp med nye idéer»

Bård Havenstrøm Hansen

Daglig leder
Det er morsomt å være Nordens eldste og fylkets største arkitektkontor, men vi er mer opptatt av fremtiden enn historien. For oss er det neste prosjektet det viktigste. Det holder oss på tå hev og krever at vi har mot til å utfordre og komme opp med nye idéer. I jakten på den konkurransedyktige løsningen som vil øke vår industrikundes lønnsomhetsgrad samtidig som de når sine bærekraftsmål.
ABB - nytt industribygg

«... rom for effektivitet, produktivitet, lønnsomhet, arbeidsplasser og trivsel»

Kjersti Nordbotn

Sivilarkitekt
Det handler om så uendelig mye mer enn «bare» det å tegne industri- og næringsbygg. Det dreier seg om å skape rom for bærekraft og ressurseffektivitet, produktivitet, lønnsomhet og trivsel. Noe som igjen bidrar til å utvikle bærekraftige steder; lokalsamfunn der folk lever gode liv og har vyer og troen på en morgendag.
PEC - Polymer Exploration Center
«Det nye ‘Polymer Exploration Center’ i Dokkvegen 20 er blitt et fantastisk bygg, spesielt tilpasset Norners virksomheter med stor aktivitet på laboratorier og piloter. Det er veldig tilfredsstillende å kunne invitere kunder fra hele verden hit til Porsgrunn og vise frem vårt nye senter.»
– Kjetil Larsen, CEO Norner
«BIM er et godt eksempel på digitaliseringens fordeler.»

Joachim Hoell-Abrahamsen

Master i arkitektur MNAL
Som prosjekterende arkitekt og BBs fagansvarlig for digitalisering og arbeidsprosesser, er jeg opptatt av riktig og smart bruk av digitale verktøy og søker kontinuerlig ny kunnskap innenfor feltet. Bygningsinformasjons-modellering (BIM) er et godt eksempel på digitaliseringens fordeler. Med BIM kan digital bygningsinformasjon koordineres og benyttes i alle faser av prosjektet – mot myndigheter, byggherre og entreprenør.
«Vi i Bilfinger har ved flere anledninger jobbet med arkitektene hos Børve Borchsenius med industriprosjekter, blant annet på Herøya. Børve Borchsenius har erfaring og kompetanse med industri, og viser forståelse for hvordan prosessene innenindustrien fungerer.»
Jon Aasen, VicePresident – Engineering & Projects Bilfinger

Ta gjerne kontakt