Børve Borchsenius

Klosterøya Vest

Prosjekter / Boligprosjekter / Klosterøya Vest

Klosterøya Vest

Klosterøya Vest i Skien, dette tidligere industriområdet, er nå transformert til et etablert boligområde. På Klosterøya Vest har vi tegnet og utviklet samtlige bygg og leiligheter siden første byggetrinn (innflyttingsklart i 2014) frem til vi nå snart tar fatt på det femte og siste byggetrinnet.

Det er ikke til å undres over at Klosterøya Vest er blitt et svært attraktivt sted å bo. I hjertet av Skien ligger området vakkert, solrikt og vestvendt plassert ved Hjellevannet. Leilighetene har nær tilknytning både til vannspeilet og byens sentrum.

Vi vier første byggetrinn litt ekstra plass: Det omfattet nybygget Rosmersholm og bio-renseanlegget Stockmann, med til sammen 41 leiligheter. Stockmann har en spennende – og i boligsammenheng – svært uvanlig form, med renseanleggene som to tårn. Den sentrale boligdelen er ny og knytter de tre enhetene sammen.

Alle bygningene er gitt navn hentet fra Ibsens persongallerier. I Fjerde byggetrinn lanseres et nytt tilbud på Klosterøya Vest. I nybygget Lykke over åtte etasjer, har vi utviklet fem to-etasjes townhouses med egen liten hage.

Prosjektets nære tilknytning til alle byens sentrumsfunksjoner innebærer at utbyggingen er tilpasset miljøkonseptet «Fremtidens byer», med mindre bilbruk og mer effektiv arealbruk. Tilknytning til Skiens fjernvarmeanlegg er også med på å underbygge denne miljøprofilen.

HRL Entreprenør AS
2011 - 2014
9 300 m2