Byggeprosjektet Rådhusamfiet er realiseringen av en idé fra vinnerprosjektet i den internasjonale konkurransen Water City som Børve Borchsenius vant sammen med Feste Grenland i 2004.

Konkurranseområdet omfattet hele elvebredden på begge sider av elva mellom Porsgrunn og Skien inkludert vannkanten i sentrum. Porsgrunn Kommune valgte å realisere forslaget Rådhusamfiet som omfattet å rive mesteparten av Rådhusgrottene fra 1988 og tildanne plassen foran Rådhuset til et slakt avtrappende amfi fra Storgata og med til bryggenivået.

Rådhusplassen er Porsgrunns 1000-års-sted og Rådhus-amfiet ble bygget slik at det akkurat stod ferdig til Porsgrunn Kommunes 200-års-jubileum juli 2007. Rådhusamfiet har senterakse som møter rådhusets hovedfasade mot elven. Krav om universell utforming har vært en viktig formgivende faktor. Hvert av de 7 amfitrinnene er rullestoltilgjengelige.

Amfiet er dekket av granitt med kunstnerisk utsmykning med dekorative border av innfrest porselen. Prosjektet omfatter et nybygg i overgangen mellom amfi et og restauranten Michel Seylmagerhus. Her er det mulig å innrede et kjøkken til restauranten. Under Rådhusamfiet er det tekniske rom i restene av Rådhusgrottene. I tillegg til å være et urbant rom tilgjengelig for alle, benyttes Rådhusamfiet til utendørskonserter og arrangementer.

Samarbeidspartner: Feste Grenland AS, Foto: Tom Riis