Børve Borchsenius

Porsgrunn Bibliotek

Prosjekter / Kultur og utdanning / Porsgrunn Bibliotek

Porsgrunn Bibliotek

Porsgrunn bibliotek er fra 1986 og har en sentral plassering i byen og danner en fondvegg i Rådhusparken. Bibliotek er aktuelt som aldri før, og det var på tide å gjøre endringer i tråd med nye idéer om Meråpent Bibliotek. Dette innebærer åpenhet på alle nivåer; et tilbud for alle, med hensyn til tilgjengelighet, åpningstider, og moderne teknologi etter prinsippet meråpent, helst døgnåpent, og bygningsmessig endring med mer åpenhet, i dette tilfellet mot parken.

Prosjektet ble utviklet i samarbeid med Feste Landskap, med fornyet parkanlegg i Rådhusparken langs en hovedakse som fortsetter inn i biblioteket, og omfattet bygningsmessige arbeider og interiørarbeider med ny belysning og biblioteksinnredning. Den tidligere hovedinngangen med et mørkt og lukket vindfang ble endret til en lys og åpen inngangssone med plass til bl.a. garderobe og barnevogner. Aksen mot parken ble aksentuert med en ny inngang også her.

Byggets karakteristiske materialbruk og detaljering ble videreført i nye løsninger med metallprofiler, glass og kobberbeslag. Fornyet bibliotek- og parkanlegg fungerer etter intensjonen til glede for et mangfold av brukere.