Børve Borchsenius

Ørsnes brygge

Prosjekter / Boligprosjekter / Ørsnes brygge

Ørsnes brygge

Bebyggelsen på Ørsnes Brygge er et møtepunkt mellom Tønsberg by på den ene siden og naturområdet mot Rosanes på den andre siden, og gir en tydelig markering av byens begynnelse sett fra sjøveien. Den naturlige beplantningen med siv og grønt vokser helt inn til fasadene mot øst og delvis inn i området.

Åpenhet og siktforhold ut mot sjøen er ivaretatt gjennom to siktakser: fra Ørsnesalléen og Kanalveien ned mot Kanalen. Mot Ørsnesalléen består bebyggelsen av to byvillaer i to etasjer, som knytter seg til både den eksisterende bebyggelsen i alléen og den nye bebyggelsen mot sjøen. Mellom byvillaene og sjøen er bebyggelsen delt opp i flere urbane, seks etasjers bygninger – og ett bygg over åtte etasjer. Dette bygget er markant og danner ”portalen” i innseilingen til kanalbyen Tønsberg.

Det er tilrettelagt for flere store, klart definerte uterom med gode solforhold. Plassering og utforming av bygningene gir rom for åpenhet og lys mellom dem. Hver bygning er utformet med en hovedform, som oppføres i robuste materialer. Mye tegl i kombinasjon med lettere materialer som glass, tre, metall og plater. Intensjonen er å gi bebyggelsen preg av soliditet og kvalitet – og samtidig gi et lett, luftig og spenstig uttrykk.

Det er lagt vekt på å gi alle leilighetene optimale sol- og utsitksforhold. De fleste leilighetene har to romslige balkonger, en ”frokostterrasse” med morgensol og utsikt mot havet, og en ”ettermiddagsterrasse” med kveldsol og utsikt mot kanalen og bysentrum. Oppholdsrommene har store vindusflater som gir lyse og hyggelige rom med god utsikt. Samtidig har leilighetene funksjonelle planløsninger, der det er lagt stor vekt på å skape anvendelige og lett møblerbare rom.

Format Eiendom AS
2011
11200 m2