Rundt en liten kolle nær sjøkanten ligger sommerhuset, der oppholdsrommet er plassert i en fløy som strekker seg mot sjøen og utsikten og samtidig danner en vegg i tunet mellom bygningene. Mot tunet vender også de andre rommene. Tunet på toppen av den lille kollen er sommerhusets sentrum. Det ligger der vendt mot solen og skjermet av bygningene omkring.

Tomten består for det meste av fjell i dagen, et sårbart landskap som tåler lite inngrep. Det ble lagt vekt på at nødvendige terrenginngrep skulle skjules av bygget, og de synlige inngrepene i den karrige naturen er derfor ikke iøynefallende.

Utvendig materialbruk er malmfuru, som er naturlig grå, metall og glass. Innvendig er hovedmaterialene en enkel bjørkepanel både på vegger og i himling, mens gulvmaterialet er massiv eik og mørk skifer. I våtrom er det benyttet keramisk flis på gulv og vegger.

Foto: Tom Riis