Boligen ble tegnet i 2011 for familien Lunde, Aaltvedt i Brånanvegen på Skjelsvik. Bygningen skulle ha plass til familien på to voksne og to barn.

1. etasjen omfatter inngang, barnerom, våtrom, boder og peisestue, mens stue, kjøkken og foreldresoverom med bad ble lagt til 2. etasje. Fra 2. etasje er det flott utsikt mot Eidangerfjorden i retning syd og øst.

Husformen er lang og smal med takfallet i lengderetningen. Tanken var å få til en bevegelse fra Brånanvegen i vest opp mot en lav fjellkolle i øst mot fjorden. Vi fikk laget et tilpasset nedløpsrør siden alt takvannet skulle lokaliseres til kun et sted. Kledningen på hoveddelen er stående med bord i ulike bredder, mens karnapp er kledd med liggende spilepanel. Trefasadene er behandlet med en beis som gir et naturfarget lett grånet preg. Peisestue med uteplass over er utført i pusset Leca. Taket har skifergrått takbelegg.

Bruksareal for boligdelen utgjør 170 m2, garasje med carport 46 m2.

Foto: Tom Riis